Wool Switching Day

Posted: Sep 21 2018

Christina Krogshede

Selvom det sker år efter år, så er efterårets ankomst altid en smule overraskende. Før du ved af det, byder dagene på koldere temperaturer, og garderobens lette materialer og sommerlige snit, må skiftes ud med lunere varianter.

Vi forbereder jer på skiftet fra sommer til efterår med dagen ‘Wool Switching Day’. Det betyder, at det er tid til at skifte den tynde, fine sommeruld ud med den tykkere og varmere merino uld!

Her kan I se et udvalg af Kari Traas fantastisk styles i 100% merinould!

For at hjælpe jer endnu mere på vej til den rigtige påklædning i det koldere vejr, har vi allieret os med den svenske skiløber Hildur Karlsson. Hildur er ekspert i at klæde sig på til alle slags ude-aktiviteter. Ifølge hende, er det helt rette inderste lag afgørende.

"Jeg elsker den bløde og stretchy Rose merino uld, der har et tyndt sidepanel under armene for at give ekstra åndbarhed. Sættet er super komfortabelt og giver god ventilation - hvilket er super vigtigt, når man sveder på pisterne."


"Jeg tror jeg har omkring 20 sæt nu ... Men jeg har helt sikkert mine favoritter, som jeg bruger oftere, blandt dem."

"En anden fordel ved at have uld på, er dens naturlige antibakterielle virkning, der forhindrer lugt... Det er helt sikkert et kæmpeplus, når du er på after-ski efter en konkurrence. Den unikke blanding af uld og tekniske stoffer. transporterer hurtigt fugt væk fra kroppen, så du undgår at føle dig klam og våd, mens ulden forhindrer dig i at blive kold."

Karlsson foretrækker også at have et ekstra uldbasislag til at skifte med, når hun kommer hjem for at slappe af i sofaen.Den 21-årige skiløber, der bor i Sälen i Sverige, tilbringer det meste af sin vintertid i forskellige skisportssteder. Men uden for sæsonen elsker Karlsson at være udendørs, vandre eller træne.

"Off season, jeg elsker at bære et mere teknisk basislag som Kari Traa Sjølvsagt sæt. Det svedtransporterende stof, får mig til at føle mig frisk og tør, når jeg fx. vandrer, træner eller laver andre aktiviteter, hvor komfort i højsædet.

Hildur`s 3 bedste tips til at vælge din perfekte baselayer:

1. Køb et basislag der passer til dine behov
Tænk over, hvilken type aktivitet du vil bruge den til. Hvis det skal bruges til højintensive vinteraktiviteter som langrend, bør du vælge et baselag der er fremstillet af en blanding af tekniske og uldstoffer. Skal du lave mere moderate aktiviteter som vandreture eller skiløb i koldt vejr, skal du vælge et 100% merinouldbasislag, der holder dig varm.

 

2. Find den perfekte pasform til din krop

Der er ikke noget værre end at skulle  trække dine bukser op heletiden, eller sørge for, at din sweater ikke glider op. Find et basislag, der passer til din krop. Jeg elsker den stramme og feminine pasform på Kari Traa basislag, der også har en stretchet talje for at forhindre, at bukserne glider ned. At finde den rigtige størrelse og model til dig er det allervigtigste.

3. Vælg et basislag, der får dig til at føle dig godt tilpas
Mit sidste tip er at finde et basislag, der får dig til at føle dig godt tilpas. Jeg elsker at stråle de de snedækkede pister på med lyse farverige basislag, som får mig til at føle mig sej og selvsikker, når jeg kører ned ad bakkerne. Look good - feel good - It's as simple as that!

 

bybutterfly.dk på Instagram