Er din løbetræning ligeså effektiv som du tror? Se om du kan optimere din træning (og vægt) ved at undgå nogle af nedenstående faldgrupper.

 

1. Jeg snupper lige en energidrik før og efter træning.

Det kan være en fordel hvis du løber rigtig langt. Men hvis du kun løber 5-10 km, så er det egentlig bare en omgang sukker og kalorier, som du slet ikke har brug for.

2. Jeg har min faste rute.

Din krop har brug for udfordringer for at blive bedre og stærkere! Det betyder ikke du skal afprøve en ny rute hver gang, men tænk over at variere længden, tempoet, og dermed også gerne ruten. Du kan evt. løbe forbi nogle trapper eller en bakke, som du kan bruge til at få pulsen lidt højere op.

3. Jeg løber én til to gange om ugen

En til to gange om ugen er ikke nok hvis målet er at komme i bedre form og/eller tabe dig. Medmindre du selvfølgelig kombinerer det med styrketræning og en anden form for kredsløbstræning (ro, spinning, cross-trainer, svømning fx.). To ugentlige træningspas vil kunne vedligeholde din nuværende form, men skal du opnå en formforbedring eller et vægttab, bliver du nødt til at finde tid til at komme ud en dag eller to mere.

 

4. Jeg har fortjent lidt ekstra på mine træningsdage.

Det er tit her det går galt. At du spiser en hel del mere end du har forbrændt. Fx forkæler dig selv med en plade chokolade inden aftensmad.

Ja, kroppen har brug for energi efter løbeturen, men selvom de 5 -10 km har været hårde, så er du ikke i nærheden af at have tømt dine kulhydratlagre.

Sørg for at spise lidt kulhydrat og protein umiddelbart efter din træning, så giver du kroppen de bedste vilkår for at restituere bedst muligt.

5. Løb er min eneste træningsform

Løb er rigtig godt til vægttab, men du kan få meget mere ud af træningen, hvis du kombinerer den med specielt styrketræning. Din forbrænding øges når din muskelmasse øges. Derudover vil den øgede styrke også forbedre dit løb.

 

Sådan kommer du ALTID ud at løbe

Egentlig er du typen, der løber, men lige i dag har du faktisk ondt i hovedet, og i går var du superstresset. Men i morgen SÅ starter du - hvis det altså ikke lige regner…..

Spænder dine dårlige undskyldninger ben for dine løbedrømme, så har vi et forslag til dig.

For det første; Motion er ikke noget, du gør MOD dig selv, men FOR dig selv. Manglende energi, hovedpine og stress forsvinder ikke efter en aften på sofaen. Men en rask løbetur rundt i kvarteret med frisk luft i ansigtet og din yndlingsmusik i ørerne giver dig et pusterum, der er dit helt alene. Her kan du lade batterierne op og slippe dagens bekymringer - og du behøver ikke løbe et halvmarathon for at mærke effekten. 

For det andet; Kan du kun løbe på vindstille, solbeskinnede dage, er der ikke mange løbedage på vores breddegrader. Så husk, at der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning - og HER finder du bybutterfly.dks bedste bud på det bedste outfit.

 

Kilde: Iform.dk 

24. oktober, 2021 — Christina Krogshede