Bruger du den forkerte sports-bh?

I så fald er du ikke alene. Forskning fra University of Portsmouth viser, at hele 70% af kvinder, bruger den forkerte sports-bh, når de træner. Det kan på sigt give både smerter og hængebryster... Nej tak, siger vi. Er du en af dem, der træner, hopper og danser flere gange om ugen, så kan effekten være større, end du lige er klar over!

Ingen naturlig støtte

Der findes ingen muskler i selve brystet - un fedtvæv og ligamenter. Disse ligamenter er tyndt, papirlignende væv, som fordeler sig jævnt over brystet og fæstner til brystbenet.

Vævet giver mere og mere efter, jo mere bevægelse det bliver udsat for. Ligamenterne bliver overstrukkede. Kort sagt, så mister man fastheden i brystet. For at modvirke denne effekt, er det vigtigt med god støtte til brysterne – især under træning!

 Vi er alle forskellige

En verdensledene instans inden for forskningen i bryster, bh’er og sports-bh’er, ledt an af forkningsleder Joanna Scurr. Vi har udviklet seks forskellige sports-bh modeller, alle med forskellige egenskaber, for at møde flest mulige behov og præferencer. Når det kommer til god bryststøtte, findes der nemlig ikke èt svar på, hvad der er bedst for alle.

* Vores bryster er så fantastisk forskellige, at en bh, som passer perfekt til dig, ikke nødvendigvis vil give samme gode støtte til din veninde.

At vælge en sports-bh kan dog være en udmattende affære, og selvom vi er klar over vigtighenden i at vælge den rette bh, ender det ofte med, at vi tager den første den bedste.

 * Derfor har vi gjort processen så enkel som mulig. Vi har mærket hver eneste bøjle med størrelsen, modellen, hvilke egenskaber bh’en har og hvordan du finder ud af, om den er rigtig for dig, fortæller Himle og tilføjer, at der også ligger en større tanke bag hver enkelt bh’s navn.

* Bh’erne er døbt efter de nordiske gudinder, fordi de på hver sin unikke måde symboliserer feminin kraft og styrke. – Det er denne feminine styrke, som vi håber, at man mærker og henter frem, når man får den rigtige bryststøtte, til den type sport man dyrker

Opgiver træningen

En undersøgelse fra Univeristy of Portsmouth viser desuden, at en af grundene til, at unge piger stopper med træning, netop er gener og smerter i brysterne under aktivitet. Ifølge

forskningsleder Joanna Scurr skyldes dette i stor grad, at kvinder der oplever brystsmerte under træning, ofte ikke er klar over, hvor stor forskel en rigtig sports-bh kan gøre.

 * 15% af de teenagepiger vi undersøgte, troede de havde for store bryster til at kunne træne. Det er meget uheldigt, at så mange helt dropper træningen, på grund af det, siger forskingsleder Scurr

 

Gennem den nye bh-lancering håber vi at kunne bidrage til at give pigerne den selvtillid og komfort der skal til, for ikke at se deres bryster som en hindring.

 

* Målet er for os at gøre flest mulige piger og kvinder opmærksomme på, hvor vigtig den rette BH støtte er, og på den måde bidrage til større træningsglæde, tilføjer Himle

 Det skal du tænke på, når du køber sport-bh:

Bryststørrelse. Har du store bryster er det vigtigt at gå efter en BH med seperate cupper og adskilte stropper, frem for en traditionel razorback sports-BH. Det giver mere støtte og aflaster i højere grad nakke og ryg.

Tænk også på, hvilken aktivitet du skal lave og hvor meget støtte du ønsker. Tung styrketræning sætter for eksempel mindre krav til støtte, end en aktivitet som løb, hvor der er mere bevægelse og flere stød.

Båndet under brystet skal sidde stramt, men samtidig skal du uden problemer kunne få to fingre ind under båndet. Det samme gælder for skulderstropperne – der skal være plads til to fingre, men ikke mere. Derudover skal bh’en omslutte hele brystet. Også den omkringliggende hud.

Hop gerne lidt rundt i prøverummet når du tester sports-bh’en, for rigtigt at mærke, hvordan den sidder.

Her finder du din rette størrelse!

22. marts, 2017 — Christina Krogshede